HVIZD STŘÍBRNÉ PÍŠTALKY (131)

BAI HE GU JIN

Suchý dráždivý kašel, či s obtížným vykašláváním hustého hlenu, zhoršené dýchání. Žíznivost, pocit horkého dechu. Noční pocení, pocit horkosti v dlaních či na ploskách nohou.

Z hlediska tradiční čínské medicíny se v Číně používá u stavů jako

  • Suchý dráždivý až bolestivý kašel
  • Dlouhotrvající chrapot
  • Sucho v ústech
  • Suchá nosní sliznice a kůže
  • Stavy po nachlazení

Popis dle tradiční čínské medicíny

Směs je zaměřena na chronické plicní obtíže, u kterých dominuje suchý dráždivý kašel, někdy s pocitem bolesti a sucha v krku. Zlepšuje „promazání“ dýchacích cest regenerací sliznice a úpravou sekrece zvlhčujícího hlenu. Plíce jsou podle čínské medicíny křehkým orgánem, který nesnáší sucho. Novodobý člověk je daleko více náchylný k vysušení plicních tekutin, než tomu bylo dříve, což je způsobeno dlouhodobým pobytem v klimatizovaných místnostech, panelových bytech a automobilech, či následkem horečnatých onemocnění, vedoucích k tomuto „vysušení“.

Směs určena pro suchý kašel, ne při výrazném zahlenění.

Jak užívat dle tradiční čínské medicíny

  • 2x denně 20 kuliček.
  • Není určen pro děti do 3 let. Děti od 3 do 12 let užívají 2x denně 10 kuliček.

Složení doporučené denní dávky

0,91g – SHU DI HUANG – Rehmanie lepkavá, kořen

0,60g – SHENG DI HUANG – Rehmanie lepkavá, kořen

0,45g – MAI MEN DONG – Sedoulek japonský, hlíza

0,30g – BAI HE – Lilie Brownova, cibule

0,30g – BAI SHAO – Pivoňka bělokvětá, bílý kořen

0,30g – DANG GUI – Děhel čínský, kořen

0,30g – CHUAN BEI MU – Řebčík uponkovitý, hlíza

0,30g – SHENG GAN CAO – Lékořice uralská, kořen

0,25g – JIE GENG – Platykodon velkokvětý, kořen

0,25g – XUAN SHEN – Krtičník japonský, kořen

Ostatní složky: kukuřičný škrob, rýžový škrob, leštící látka: talek

Seznam zdrojů

John K. Chen/Tina T. Chen Chinese Herbal Formulas and Applications, Pharmacological Effects & Clinica / vydavatel Art of Medicine Press, Inc. / rok 1990 / ISBN: 0-9740635-7-6,978-0-9740635-7-

Visited 142 times, 1 visit(s) today

Write A Comment